Vad vill sossarna med migrationspolitiken? | Nytt avsnitt

Magdalena Andersson

Socialdemokraterna har haft en unik position i svensk politik och varit med och format hur vi ser på migration. Men partiets relation till migrationsfrågor är inte helt oproblematisk och den svängningen med tillfälliga uppehållstillstånd och kraftigt begränsad möjlighet till familjeåterförening är rejält ifrågasatt. Nu går partiet till kongress, vilken migrationspolitik kommer de att ta med sig därifrån?

Den 8-12 april går Socialdemokraterna till kongress. Migration har alltid varit en fråga där konfliktlinjerna har varit skarpa inom partiet. Efter hösten 2015 är konflikterna hårdare än någonsin. I det här avsnittet går statstvetaren Lisa Pelling och asylrättsadvokaten Ignacio Vita igenom kongresshandlingarna för att se vilket parti det egentligen är som går till kongress och vad vi kan förvänta oss för migrationspolitik från regeringspartiet Socialdemokraterna framöver.

Vad betyder det att motionerna om migrationspolitik har sorterats under rubriken säkerhet? Hur ställer sig partistyrelsen till motionerna som syftar till att riva den nya lagen?

Avsnittet lyfter även socialdemokraternas migrationspolitiska historia och diskuterar hur man utifrån den kan sia om partiets väg framåt.

Prenumerera på podden via iTunesRSSFacebook och Twitter.