Är det dags att satsa på killarna? | Nytt avsnitt

18600594_1649645168388723_791736724_n

Det går bra nu. Åtminstone för tjejerna och kvinnorna. De får höga betyg i skolan, som gör att de kan skaffa sig åtråvärda akademiska utbildningar och välavlönade jobb. I andra änden står en allt större grupp killar och män som halkar efter på samma områden som tjejerna har framgång i. Det finns tydliga kopplingar mellan skillnaderna i grund- och gymnasieskolan och resten av det vuxna livet. På sikt ger det allvarliga konsekvenser för hela vårt demokratiska samhälle. Men hur hanterar skolan de inbyggda förväntningar och traditioner som följer med killarna och tjejerna in i skolan, och som så tydligt påverkar deras framtid? Hur kan man göra för att motverka att killarna hamnar ännu mer efter? Vesna Prekopic pratar med Sydsvenskans skol- och utbildningsreporter Emma Leijnse, aktuell med boken Fördel kvinna – den tysta utbildningsrevolutionen om varför det är dags att satsa på killarna.

Följ jakten och idéerna, och delta i samtalet på instagram, twitter och på facebook. Lyssna på avsnittet här och prenumerera via iTunes.