Likvärdigheten brister när systemet brister | Nytt avsnitt av Jakten på den jämlika skolan

18403163_431871677171368_4465510217600113061_n

Lider skolan av resursbrist eller av att vara en felstyrd organisation? Behöver vi ett obligatoriskt skolval eller lottning? Vad är viktigast att ta tag i för att skapa en jämlik skola? Det finns många aspekter att vrida och vända på, inte minst när det gäller att se konsekvenserna av det fria skolvalet och friskolereformen. Elevsammansättningen måste lagregleras, tror Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand. Reformförslagen för att komma åt skolsegregationen är både kända för politikerna och , men det är inte självklart att alla verkligen vill göra något åt den, menar Jonas Vlachos, den skolforskande nationalekonomen. I det femte avsnittet av Jakten på den jämlika skolan samtalar vi om systemfelen i svensk skola.

Följ jakten och idéerna, och delta i samtalet på instagram, twitter och på facebook. Lyssna på avsnittet här och prenumerera via iTunes.