Politiken bakom valfriheten | Samtal med Matilde Millares

förslag omslag pp

Vad menar de olika partierna när det pratar om valfrihet och vilken konsekvens får det för vår gemensamma välfärd?

I debatten om vinster i välfärden används valfriheten som ett politisk slagträ, men vilka bakomliggande ideologiska skillnader finns i hur det används och vad händer med jämlikheten? Politikens Plats gästas av Matilde Millares som tillsammans med Sverker Sörlin och Håkan A Bengtsson diskuterar hennes avhandling Att välja välfärd – Politiska berättelser om valfrihet.

 

Politikens plats är ett projekt inom tankesmedjan Arena Idé. Syftet är att belysa olika perspektiv på hur vi kan återupptäcka politikens möjligheter och undersöka de platser där politiken kan utvecklas och stärkas. Läs mer om projektet här.